Smag på chokolade: Lindt Strawberry Cheesecake

chokoladesmagning lindt strawberry

HELLO my name is… Lindt Strawberry Cheesecake! Chokoladesmagning.dk elsker chokolade. Og vi elsker at smage chokolade, der giver en god oplevelse. I dag er valget faldet sådan et stykke fra Lindt!

Lindt har lavet chokolade siden slutningen af 1800-tallet og er et kendt schweizisk mærke, i store dele af verden.

HELLO chokoladen findes i flere varianter og fås typisk til 25,- kr. i Netto, for 100 g. Indpakningen er fin og flot, der er faktisk gjort lidt ud af den. Der er nogle sjove tekster og man får et fint billede af hvad man køber. Og noget af forsiden er præget ned i pappet og alt i alt, er det flot stykke chokolade. Det trækker dog lidt ned, at kakaoprocenten ikke fremgår. Kakaomasse er først den 4. ingrediens på listen. Der fremgår heller ikke umiddelbart, hvor kakaoen kommer fra,

Det kan man dog finde ud af på deres hjemmeside. Den kommer fra vest-Afrika, nærmere bestemt Ghana.En stor del af verdens kakao kommer fra vest-Afrika, desværre også der man har flest problemer med børnearbejdere og pres på bæredygtigheden i produktionen. Lindt fortæller dog på sin hjemmeside om de vil vide hvor kakaoen kommer fra, de har et farming-program og forsøger at hjælpe de lokale i et vist omfang. I forhold til Lindt’s størrelse, er det svært at vurdere hvor stor deres indsats i virkeligheden er og hvor meget der er PR.

Nu til chokoladen. Stykkerne er pænt store. Tager man et helt i munden på en gang, er det lidt af en mundfuld. Farven er meget lys og man fornemmer nærmest hvor blødt et stykke er, når det rammer tungen. Der er ikke meget knæk i det, når man brækker et stykke af. Inden i, er der jordbær-ostecreme, som udgør 37 %. Så er der 3 % cookiestykker, som lige tilføjer lidt knas-effekt. Her skal ikke bruges tænder, det smelter nærmest straks det kommer i munden (eller fingrene, hvis man ikke er hurtig) og har en let og meget mild kakaosmag. Og efter få sekunder kommer jordbær-ostecremen og lidt knas fra cookiestykkerne. Syren fra jordbær, er faktisk god med det lyse chokolade. Osten er svær at smage og inden for få sekunder er smagene blevet til én. Den minder lidt om et kinderæg til sidst. Chokoladen er meget mild, men samtidig lækker. Det er ikke en større chokoladeoplevelse, men det er der heller ikke lagt op til her.

Samlet set, er dette faktisk et ganske lækkert stykke chokolade. Og uden det skal forstås negativt, er det et stykke børnechokolade. Det er så mild og blød en lys chokolade at den i sig selv, næsten vil være for sød. Jordbæret giver den smule syre, der gør at man tager en bid mere… og en bid mere… indtil det er væk! Det er sådan et stykke chokolade man bare kan spise uden at tænke nærmere over, samtidig med endorfinerne og glæden rammer. Perfekt til en fredag aften, hvor man bare skal have chokolade foran TV.

Hvis man kan li’ indpakningen, får man hvad den lover…lys, let og sødt chokolade. Får karakteren 7/10.

Og et par spændende links:

Køb globus

Køb en kikkert?

Okularer

Dobbelt luftmadras

 

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

  Arkiver

  Kategorier

  Meta

  Jesper Skrevet af:

  Vær den første til at kommentere på indlægget

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *