Besøg ved Mikkel Friis Holm

Besøg ved Mikkel Friis Holm og Johan Bülow

I mandags benyttede vi os af lukkedagen i butikken og kørte ud for at besøge nogle af de producenter, hvis produkter vi fører i butikken (gud, forbyde det at vi skulle holde fri jo….). Vi starter med Mikkel Friis Holm.

friis-holm_squares

Vi stod op kl. 4 (Det er godt vi virkelig elsker vores arbejde!) og satte kurs mod Sjælland, hvor vi startede dagen hos Mikkel Friis Holm i Hvalsø. Det er ret særligt at besøge hans produktion, fordi den foregår på et plejehjem! Da jeg aftalte besøget med ham, havde han godt sagt: “I skal ikke blive forvirret når I kommer. Hvis I synes det ligner et plejehjem, så er det fordi det er det!” 🙂

Vi fandt vej forbi rollatorer og kørestole, og endte i køkkenet, hvor Mikkel har indrettet sin chokolade-fabrik. Problemet var bare lige at Mikkel faktisk havde glemt os… så vi ringede og vækkede ham. Det tog vi meget afslappet, for i stedet blev vi budt velkommen og budt på kaffe af hans makker Peter Svenningsen. Og det virker måske lidt afslappet når jeg skriver det sådan, uden udråbstegn eller noget…men jeg blev så mega starstruck! Jeg skal nok lave nogle links, så I kan læse mere om Mikkel og Peter, men hvis man interesserer sig lidt for chokolade, så er det altså virkelig ret fantastisk at møde disse virkelig dygtige, prisvindende, chokolade-entusiaster/nørder.

Da vi havde fået skænket kaffen, dukkede Mikkel op. Så var jeg ved at falde ned af stolen igen af ren starstruck-hed. Hold kæft, altså. Her sidder vi autodidakte chokolade-elskere og drikker kaffe med sværvægtere i champions league-klassen. Som i øvrigt startede dagen med københavnerbirkes og brunsviger – lige vores form for folk og morgenmad! 😉

Mikkel Friis Holm viser rundt

Vi iklædte os fine hårnet og blev vist rundt ude i køkkenet/chokoladefabrikken. Vi startede inde i rummet hvor kakaoen lå i sække, og blev så derefter introduceret for hele processen. Det er noget af en omgang, at lave kvalitetschokolade. Det tager rigtig lang tid, og der skal sirligt ‘nurses’ for kakaoen – og at høre Mikkel fortælle om det, var altså ret fedt. Hele det chokoladekøkken emmede af, udover fantastisk duft af chokolade, af passion og kærlighed for de gode råvarer og den kvalitetsbevidste proces.

Mikkel friis holm besøg Besøg friis holm kathrine

Behøver jeg at sige at vi var pænt begejstrede da vi kørte fra det plejehjem?! 😀

Du finder selvfølgelig også alle de lækre chokolader i webshoppen

Læs også mere:  www.friisholmchokolade.dk  www.choconord.dk

 

Beniano og Oialla

Fra Hvalsø kørte videre mod København, mere præcist mod Oiallas lager, hvor vi havde en aftale med den daglige leder Svend. Vi har lært Beniano kakaoen at kende gennem vores hårde arbejde med at smage alverdens chokolade – og da vi fandt ud af at Rasmus Bo Bojesen, chokolade-magikeren i dette foretagende, havde baseret en helt chokolade serie på denne kakao, måtte vi straks smage og købe hjem til butikken.

Svend lod os smage på det hele, og vi fik med det samme bekræftet at den skulle vi have med hjem! Det er skøn chokolade lavet på den vilde kakao Beniano fra Bolivia, som I virkelig ikke må snyde Jer selv for at prøve. Den er perfekt afrundet i smagen og dejlig cremet konsistens, især den 46 % mælkechokolade. En chokolade propfyldt med nydelse!

Vi prøvede noget lidt sjovt, da vi var hos Bojesen. De har nemlig lavet nogle chokolade – og sukker overtrukne kakaobønner – og de smager fantastisk! Vi købte to kasser løsvægt med hjem af dem, så vi skal lige ha’ lavet nogle slikposer til Jer, men I skal bare glæde Jer til at smage dem. Mmmh 🙂

Læs mere her:  www.oialla.com

Sidste stop på turen var hos Bülow Lakrids i Hvidovre. Og lad mig blot starte med at udtrykke kæmpe begejstring! Altså, det er jo en fabrik….men den er seriøst pæn! Fantastiske omgivelser som går fuldstændig i tråd med deres brand. Alt er bare snorlige og top-lækkert. Også smagsprøverne! 🙂 Det var især virkelig sjovt at smage den helt friske nykogte brandvarme lakrids med sine helt friske spæde lakridssmag.

Og det fik mig til at tænke…..at sådan smager lakridserne i min matador-mix da ikke?! Ikke at det var en kæmpe overraskelse, for jeg ved jo godt at Bülow lakrids er fuldstændig vidunderlig lakrids, men som det også har ramt mig med chokoladen, så findes der bare rigtig meget skod-slik, som snyder os for de ægte og fantastiske smagsoplevelser.

Læs om lakrids på www.lakrids.nu

Husk også at følge med på vores blog om chokolade

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

  Arkiver

  Kategorier

  Meta

  Jesper Skrevet af:

  Vær den første til at kommentere på indlægget

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *