Beni Wild – Ægte vild kakao fra Bolivia

Beni Wild Chokolade

Beni Wild 66 % fra Original Beans er lavet af ægte vilde kakaobønner fra Bolivia, Beniano-kakaobønnen.

Chokolade beni wild chocolatale

En kakao-ø i Bolivia (Foto lånt fra Original Beans)

Vild Kakao

Tæt ved alt kakao i verden i dag, kommer fra plantager, men ganske få steder findes der stadig vild kakao i naturen. Om det er mennesker, fugle eller andet der har spredt frøene gennem tiden vides ikke, men helt sikkert er det, at de gror uden nævneværdig menneskelig indblanding, der hvor kakao-træerne selv vælger at gro. De har aldrig set hverken pesticider, sprøjtemidler eller andet.

Regnskovsområderne omkring Beni-floden er i store dele af året oversvømmet og der er flere tusinde øer, bitte små og frodiger øer. De kalder dem ’chocolatales’, de kun 31 øer hvor den vilde kakao gror. De lokale, der kender området, ved præcis hvor det er. De små øer ligger spredt og er kun mulige at komme til med kano, som nok også er det bedste transportmiddel i sådan et område.

beni wild kakao træ bolivia

Det vilde kakao-træ (Foto lånt fra Original Beans)

Det første man vil se er fantastiske gamle træer, der ligner noget der bare gror i alle retninger, ikke nogle lige rækker eller andet. Nogle af dem er kæmpe store, op til 12 meter høje og med grene i alle retninger. Og på dem er nogle usædvanligt små kakaofrugter. Små fine gullige kakaofrugter, der for det meste vokser langt oppe mod trætoppen.

Selve kakaobønnerne i frugten er også mindre end normalt og antal af bønner pr frugt er tæt ved det halve af normalt. De er skrøbelige og skal kun meget skånsomt behandles i efterfølgende processer.

Fantastisk Chokolade

Men chokoladen, hvordan er den så? Den er helt fantastisk! Den mørke chokolade fra original Beans med 66 % kakao, er fyldt med smag uden at være for kraftig. Den kan skifte mellem sød, lidt bitter og rigtig lækker kakaosmag. Og netop skiftet i smagen, er fascinerende. Når den smelter i munden kommer alle nuancerne frem, sød som honning, frugtnoter og en lille smule bitterhed. Dette må være en af de absolut klareste stjerner på chokoladehimmelen.

Vi har også prøvet at lave varm chokolade med den. En helt fantastisk lækker oplevelse. Opskriften og mere om den kommer senere.

Har du fået lyst til at smage chokoladen?  Køb den og mange andre lækre chokolade ved:

Søberg Økologi

Eller bestil et chokoladeabbonnement? Det kan du læse mere om her:

Chokoladeabbonnement

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

  Arkiver

  Kategorier

  Meta

  Jesper Skrevet af:

  Vær den første til at kommentere på indlægget

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *